Kapitale schades aan woningen en bomen door hevig onweer

MEDEMBLIK – Er was donderdagavond al voor gewaarschuwd en vrijdag gaf het KNMI dan ook code geel uit vanwege de grote kans op onweer. En met warme lucht in het oosten en zuiden van ons land, de temperatuur in het oosten liep op tot rond de 20 graden, en de nog koude lucht boven het IJsselmeer en de kop van Noord-Holland waren alle ingrediënten aanwezig voor hevig onweer met lokaal veel regen en zware windvlagen.

En dat kwam uit ook. Meerdere onweerscellen kwamen boven Duitsland tot ontwikkeling om via Gelderland/Overijssel over de Kop van Noord-Holland te trekken met veel schade tot gevolg.

In De Weere brandde afgelopen nacht een woonboerderij af en ook in Alkmaar viel een woning te prooi aan de vlammen na blikseminslag. Maar ook diverse bomen in West-Friesland en de Kop van Noord-Holland moesten het ontgelden en verloren veel (zware) takken.

Lees ook: Kapitale woonboerderij door brand verwoest

Voor vandaag staat er geen onweer meer op de kaart, wel kunnen er in de loop van de dag een paar buien vallen, ook zondag lijkt het niet droog te blijven en is de kans op een bui aanwezig. Maar zo hevig als vrijdagavond en nacht zal het niet zijn.