Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Theaterkerk Wadway: Dorine Wiersma – Vlieg op

4 maart 2023 / 20:00 - 21:30

Wellicht is het u niet opgevallen, maar Dorine heeft zich de laatste tijd enorm ingehouden. Ze pikt een slikte van alles en beet met veel moeite op haar tong. Nu er weer ruimte is om uit te vliegen ligt de lat hoog. In ‘Vlieg op!’ zingt Dorine alleen nog maar wat ze denkt! Scherend over hoge bomen, langs schaduw kanten en afgronden komt zij zich zelf en haar medemensen tegen. Eerlijk, ijdel, pijnlijk direct en ziek goed op gitaar.

Wiersma studeerde gitaar aan het conservatorium en rolde daarna het cabaret in. Ze stond in de finale van het LeidsCabaret Festival en schreef het wekelijkse themalied voor het radioprogramma Andermans Veren. In 2009 won zij de Annie M.G. Schmidt prijs voor het beste theaterlied ‘Stoute Heleen’. Optredens op de Parade, Lowlands en bij DWDD volgden. Haar vierde cabaretsolo D&A werd in de NRC geplaatst in de top 5 van beste cabaretvoorstellingen van het jaar. Ze is columnist voor het lifestyleblad ZIN en de bedenker en maker van het ‘notenkwartetspel’ en van het muziekinstrument ‘de madimba’ (gemaakt van badkamertegels).

Dorine was meerdere malen te gast bij DWDD. Voor dit programma schreef zij een aantal liederen in opdracht. Verder was o.a. te zien in ‘Dit was het nieuws’, ‘De slimste mens’, ‘Spuiten en slikken’ ‘Gehaktdag’ en ‘De tafel van Taal’. Begin dit jaar lanceerde zij het alom geprezen lied ‘Het Binnenhof’. Een troubadourslied in stijl over de heropbouw van het Binnenhof èn het nieuwe politieke elan.

Herinnert u zich de Madimba nog? We zijn benieuwd naar haar nieuwe programma.

Tekst&spel: Dorine Wiersma
Regie: Pieter Tiddens

Gegevens

Datum:
4 maart 2023
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://tickets.theaterkerkwadway.nl/nl-NL/Show/Details/Dorine-Wiersma-Vlieg-op-4-mrt-14500

Organisator

Theaterkerk Wadway
Telefoon
0652330124
E-mail
info@theaterkerkwadway.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Theaterkerk Wadway
Wadway 30
Wadway, 1715 GZ
+ Google Maps
Telefoon
0652330124
Bekijk de site van Locatie