Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Theaterkerk Hemels: Ramon van Engelenhoven

14 januari 2023 / 20:00 - 21:30

€19,50

Meesterpianist Ramon van Engelenhoven komt naar Twisk! Dat belooft een prachtige recital op onze Bechtstein vleugel! Ramon sloot in 2019 zijn Master Piano aan het conservatorium van Amsterdam af met het hoogst haalbare een ‘10’. Regelmatig treedt Ramon op in het concertgebouw van Amsterdam en andere grote podia in binnen- en buitenland. En nu dus op 14 januari  in Twisk!

Ramon van Engelenhoven geldt als een van de meest veelbelovende jonge Nederlandse pianisten en ontwikkelde zich tevens tot een veelzijdig arrangeur. Naast de publieksprijs bij Dutch Classical Talent mag een andere prijs mag niet onvermeld blijven: de Grand Prix Youri Egorov, die alleen wordt toegekend als de winnaar een talent is van internationale potentie. De prijs opende voor hem de deur naar het Mariinsky Theater in Sint-Petersburg, waar hij onder leiding van Valery Gergjev soleerde in Prokofjevs Vijfde Pianoconcert.
Van Engelenhoven heeft een voorliefde voor filmmuziek. Op zijn volgende cd daarom geen bekende werken uit de pianocanon, maar zijn eigen bewerkingen van wat hem betreft ‘geniale muziek, die je zelden hoort’ van Korngold, Bernard Herrmann en John Williams. We kennen de jonge pianist van zijn indrukwekkende prijzenlijst en optredens die beklijven, maar Van Engelenhovens koers is een eigenzinnige: ‘We leven in een tijd van specialismen. Maar ik vind zelf dat het beter is je wat breder te ontwikkelen. Daar groei je van als musicus.’
Tijdens dit concert zal hij een programma samenstellen van klassieke pianowerken en eigen arrangementen.
Foto: Duco de Vries

Gegevens

Datum:
14 januari 2023
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
€19,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,
Site:
https://theaterkerkhemels.nl/tc-events/ramon-van-engelenhoven/#

Organisator

Theaterkerk Hemels
Telefoon
0621 26 09 08
E-mail
theaterkerkhemels@gmail.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Theaterkerk Hemels
Dorpsweg 121
Twisk, 1676 GH
+ Google Maps
Telefoon
0621 26 09 08
Bekijk de site van Locatie