Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Landelijke Opschoondag met het IVN!

23 maart / 10:00 - 12:30

Gratis deelname

Op 23 maart 2024 organiseert Nederland Schoon de Landelijke Opschoondag en het IVN West-Friesland doet mee!  Op deze dag zijn er binnen West-Friesland verschillende initiatieven. De handen worden uit de mouwen gestoken om het milieu te ontdoen van kilo’s zwerfafval.  

Het is de bedoeling om op deze adag met zo veel mogelijk mensen de straat op te gaan om onze West-Friese buurten weer op te schonen. Dit doen we door georganiseerd op te ruimen met groepen, die wandelend het zwerfafval te lijf gaan met een vuilniszak en grijper.  

Hierbij denken we ook aan al het zwerfafval dat in de sloten ligt.
Zo zal er vanuit het Streekbos de IVN-fluisterboot vertrekken, waarin ruimte is voor 10 personen om zwerfvuil op te vissen in en rond het Streekbos.

Het belang van schoon water
Het blijft een nare aanblik: eenden of andere watervogels zien zwemmen met zwerfafval zoals vishaken of tie-wraps om hun snavels.Als plastic of ander vuil in de maag komt, stilt hun hongergevoel. Hierdoor wordt de hoeveelheid echt, gezond voedsel dat de dieren binnen moeten krijgen kleiner. Het gevolg? Een lager energiepeil en een verzwakt immuunsysteem. Het gevolg daarvan is, dat de verzwakte dieren een makkelijke prooi zijn. Grotere stukken afval kunnen de maag of darmen ook blokkeren met verstopping, vergiftiging of zelfs verhongering tot gevolg. Heb je wel eens een nest van de meerkoet goed bekeken? Dat zit vol met zwerfafval (plastic)

Meedoen?  

Heb je zin om ons te komen helpen op 23 maart? Dat kan! Iedereen kan zich opgeven. Voor onze cleanups  van Schoon West-Friesland geldt: hoe meer zielen hoe meer vreugd.  

In de fluisterboot is ruimte voor 10 vuilvissers.
Vertrek voor het vuilvissen vanaf Veilingweg 21A om 10.00 uur. We sluiten af met een gratis lunch om 12.30 uur.  Deze wordt u aangeboden door één van de sponsoren. 

Opgeven voor het vuilvissen vanuit de fluisterboot kan via het emailadres: publieksactiviteiten@ivn-westfriesland.nl 

Gegevens

Datum:
23 maart
Tijd:
10:00 - 12:30
Kosten:
Gratis deelname
Evenement Categorie:

Organisator

IVN West-Friesland
E-mail
secretaris@ivn-westfriesland.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Streekbos Paviljoen
Veilingweg 21a
Bovenkarspel, 1611 BN
+ Google Maps