Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Het Postkantoor: Skotwal – Deur

18 februari 2023 / 20:00 - 21:30

€19,50

Met de Amerikaanse country als voorbeeld zingen de gebroeders Theo en Wigert Dronkert liedjes in het West-Fries. Sinds de toetreding van Theo de Jong is Skotwal een driemansduo. De drie leden van Skotwal durven hun muziek zonder opsmuk uit te voeren, maar ze kunnen ook uitpakken met meerstemmige zang en uitgekiende arrangementen met diverse instrumenten.

Van bekende en minder bekende nummers van bijvoorbeeld Johnny Cash, Steve Earle, Rolling Stones en Bob Dylan maakt Skotwal vertalingen in de taal van hun eigen streek. Uiteraard komt in hun teksten de nodige humor aan bod, maar ook de serieuze zaken gaat Skotwal niet uit de weg.

De eerste cd werd 1 november 2012 gepresenteerd. Grote namen als Tineke Schoemaker (Barrelhouse)en Eelco Gelling (Cuby & the Blizzards) werkten spontaan mee aan het project. Een authentieke Westfries genoot zichtbaar en hoorbaar van een optreden en zei na afloop: “Dat Skotwal is nag geniesen onsoortig.” Uit de mond van een echte Westfries misschien wel het ultieme compliment, want net als de klassieke cowboy is de echte West-Fries een man van weinig woorden, zorgvuldig gekozen voor de goede verstaander.

Een avond Skotwal betekent herkenning, ontroering, nostalgie, plezier en vooral heel veel goudeerlijke mooie muziek. Vanavond zal Skotwal onder de werktitel Deur,  wat staat voor “doorgaan” en “betreden van nieuwe ruimtes”, ook nieuwe liedjes volgens het aloude concept ten gehore brengen.

Gegevens

Datum:
18 februari 2023
Tijd:
20:00 - 21:30
Kosten:
€19,50
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://www.hetpostkantoor.info/tickets/?tid=2253

Organisator

Het Postkantoor
Telefoon
0228 743 910
E-mail
info@hetpostkantoor.info
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Het Postkantoor
Hoofdstraat 17
Bovenkarspel, 1611AA
+ Google Maps
Telefoon
0228 743 910
Bekijk de site van Locatie
Reageer op dit bericht