Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Herfstvakantie in het Bakkerijmuseum Medemblik

15 oktober 2022 / 11:00 - 30 oktober 2022 / 17:00

MEDEMBLIK – In een jaar waarin de grote verbouwing is voltooid en veel dingen anders dan normaal zijn, blijven sommige dingen gelukkig ook hetzelfde. In het lekkerste museum van Nederland is het in koude maanden, in de geur van speculaas en chocolade, lekker warm toeven. Bakkers zijn bezig, kinderen mogen meehelpen én zelf een activiteit doen. Van 15 tot en met 30 oktober betekent dat volop gezelligheid en activiteit in het Bakkerijmuseum van Medemblik.

Uiteraard werken we niet anders dan met lokale producten én historische en regionale recepten. De appels voor de appelbollen in de Herfstvakantie zijn super lokaal; de appelboom staat in de achtertuin van het museum. Lekkere appels voor de appelbollen, appeltaart en appelflappen… Heerlijk die herfst!

Die verse appels, daarin schuilt een deel van het geheim van de voortreffelijke smaak van de appelbollen. De andere factoren voor de legendarische smaakvolle appelbollen is toch een beetje bakkersgeheim, maar wellicht kunt u na lang aandringen wat tipjes van de sluier aan de bakker ontfutselen. Naast de appelbollen zijn er ook seizoenslekkernijen zoals taai-taai en gevulde speculaas. Dat is toch wel erg lekker voor bij de open haard…

Alle jonge bezoekers mogen, zonder dat daar extra kosten aan verbonden zijn, een herfstkoekje maken. Daarna mogen ze het gebakken koekje versieren. Voor veel kinderen is de herfstvakantie in het Bakkerijmuseum sowieso het hoogtepunt van het jaar want tegen betaling van € 2,50 extra mogen de kinderen ook zelf met marsepein aan de slag.

Verdere informatie over activiteiten in het museum kunt u vinden op de website www.deoudebakkerij.nl  of bellen met 0227-545014.  U vindt ons aan de Nieuwstraat 6 – 8 in Medemblik.

Totaal aantal keren gelezen: 56 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

Gegevens

Begin:
15 oktober 2022 / 11:00
Einde:
30 oktober 2022 / 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Organisator

Bakkerijmuseum
Telefoon:
0227-545014
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Bakkerijmuseum
Nieuwstraat 8
Medemblik, 1671 BD Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0227-545014
Bekijk de site van Locatie