Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Geeske Hovingh preekt in de Westfriese Ekklesia

1 oktober 2023 / 11:00 - 12:30

Gratis toegang

WOGNUM – Het jaarthema voor dit seizoen 2023-2024 luidt: “Een mens te zijn op aarde”. Wij hebben de voorgangers gevraagd een lied van Huub Oosterhuis te kiezen, waardoor zij geraakt zijn; een lied dat voortkomt uit de Bijbelse traditie, maar ook een sterke actuele betekenis heeft. In deze viering zal Geeske Hovingh spreken over het Jericho-lied: Jericho, Europa, Jericho…..want ze zijn ontkomen, wonen veilig in jou Jericho”

Geeske Hovingh heeft culturele antropologie gestudeerd en is coördinator van het Wereldhuis in Amsterdam. Zij is een vaste gastspreker bij de Ekklesia Amsterdam. Onze vieringen zijn altijd op de eerste zondag van de maand. Liturg is Marga de Groen. Het koor van de Westfriese Ekklesia staat onder leiding van dirigent Jerry Korsmit en wordt eenmalig begeleid op vleugel door Henri Heuvelmans.

De dienst begint om 11.00 uur en wordt gehouden in de Protestantse Kerk, Raadhuisstraat 15 te Wognum. Wij hopen u op 1 oktober te ontmoeten. U bent van harte welkom.

Inlichtingen: www.westfrieseekklesia.nl

De Westfriese Ekklesia werd in 2000 opgericht door een aantal mensen uit verschillende kerken in Westfriesland. Vanuit een oecumenische gezindheid wil de Ekklesia een plek bieden aan mensen die op zoek zijn naar inspirerende vormen van liturgie en bijbeluitleg. De Westfriese Ekklesia heeft een hecht samenwerkingsverband met de Ekklesia Amsterdam. Het jaarthema wordt in gezamenlijk overleg vastgesteld. De tien maandelijkse vieringen – van september tot juni – zijn geënt op de benadering van de Schrift en het liedrepetoire zoals die in de afgelopen decennia zijn gegroeid in de Ekklesia Amsterdam en met name door Huub Oosterhuis zijn vorm gegeven. Zij zijn doordrenkt van een doordachte manier van omgaan met bijbelse verhalen, met de getuigenis van Wet en Profeten.

Gegevens

Datum:
1 oktober 2023
Tijd:
11:00 - 12:30
Kosten:
Gratis toegang
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,

Organisator

Westfriese Ekkeslia
E-mail
mdegroen@planet.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Protestantse Kerk
Raadhuislaan15
Wognum,
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie