Kabinet voert 2G in op plaatsen waar 3G niet werkt, maar voorstander zijn ze er niet van

WEST-FRIESLAND – Het kabinet gaat het zwaar omstreden 2G toch invoeren maar enkel voor de horeca, evenementen en voor pretparken, zonnestudio’s en massagesalons. Het kabinet komt met een wetsvoorstel richting de 2e kamer die de invoering van de 2G maatregel mogelijk moet maken. Theaters met vaste zitplaatsen blijven de 3G maatregel houden. 
Het kabinet is geen voorstander van de 2G maatregel maar ziet geen andere mogelijkheid omdat de coronamaatregelen in Nederland niet goed worden opgevolgd. Voor alle overige instanties is en blijft de 3G maatregel gelden. Ook in het onderwijs zal de 3G maatregel blijven gelden en wordt de 2G maatregel niet ingevoerd.
Verder zal de 2G maatregelen ook niet worden ingevoerd om toegang te krijgen tot de werkplek bij de werkgever.. Daarmee is de 2G maatregel die het kabinet wil invoeren veel minder streng dan die in de ons omliggende landen zoals in Oostenrijk en in veel deelstaten in Duitsland.
Het kabinet blijft er op hameren dat verplicht vaccineren in Nederland uit den boze is, maar dat wel wordt verzocht om er toch eens goed over na te denken om je toch te laten vaccineren en zo Nederland weer uit de lockdown te halen..