Doorbraak in bestrijding Japanse Duizendknoop, een bladvlo maakt korte metten met deze woekerplant

WEST-FRIESLAND – Een nietig klein diertje blijkt de oplossing te zijn om de Japanse Duizendknoop het leven zuur te maken. De alles overwoekerende plant is voor veel mensen een regelrechte ramp en met geen enkel middel uit te roeien.
Onderzoekers hebben nu ontdekt dat de Japanse bladvlo de Nederlandse winters kan overleven en zich ook vermenigvuldigd en dol is op de Japanse Duizendknoop. De Japanse Duizendknoop is een plant die tot 10 centimeter per dag kan groeien en dwars door alles heen groeit, zelfs asfalt en betonnen funderingen zijn niet veilig voor deze plant.
Maaien helpt niet, in de brand steken helpt niet, kokend water, stoom, gif, alles is al geprobeerd maar de plant is niet dood te krijgen. Er hoeft maar een klein stukje wortel achter te blijven en de plant groeit weer als nooit tevoren verder.
Dat de Japanse bladvlo nu de oplossing is, is geweldig nieuws vooral omdat dit diertje enkel op de Japanse Duizendknoop kan overleven. Dus zodra de Japanse Duizendknoop is verdwenen zal ook de Japanse bladvlo uitsterven.