Jochem Bos & Luca Ruijs Europees Kampioen Jiu Jitsu

OPPERDOES – Jochem Bos (uit Opperdoes) en Luca Ruijs (uit Woerden) hebben op de eerste dag van het Europees Kampioenschap in Roemenië de eerste plaats weten te behalen en zijn hiermee tot Europees Kampioen geworden in de loodzware herencategorie t/m 21 jaar. Het Nederlandse topduo kwam uit in de techniek vergelijkende wedstrijdvorm Duo Games en zij bleven heel koel en vrijwel foutloos draaien.

Op de foto van links naar rechts; Jochem Bos, Luca Ruijs, Mylan Meijer en Marcus Trouerbach

Op vrijdagochtend versloegen zij Griekenland, Duitsland, Roemenië en Frankrijk. In de halve finale stonden zij tegenover een tweede Grieks duo en met een spectaculaire serie werd ook deze opponent verslagen. Een Frans duo wist het tweede Nederlandse duo (van Bommel/Schaik) uit te schakelen in de halve Finale werden hiermee de tegenstanders van Jochem en Luca. In een bloedstollende Finale tegen het Franse duo Duport/Guthoerl ging de wedstrijd gelijkwaardig op. Zij bleken een taaie en creatieve tegenstander die met veel passie de wedstrijdserie ten uitvoer brachten. Jochem en Luca blonken echter uit in een hoog realiteitsgehalte en een vrijwel foutloze serie. De druk was enorm maar zij konden hier net iets beter mee omgaan en werden hiermee terecht Europees Kampioen.

Op zondag kwam het tweede duo van de Budoschool Takken/Shi-Sen-Do uit Opperdoes in actie. Mylan Meijer (uit Opperdoes) en Marcus Trouerbach (Twisk) kwamen uit in de herencategorie onder 18 jaar en zij wisten in de voorronden te winnen van Frankrijk, Bulgarije, Italië en Roemenië. In de halve finale wisten zij Duitsland uit te schakelen. In finale kwamen zij net 2 punten tekort tegen Griekenland. Het debuut op een EK was hiermee voor Mylan en Marcus meer dan geslaagd.

Nederland eindigde in de medaille spiegel van dit mega evenement op de 10e plaats met 3x goud, 1x zilver en 6x brons. De school uit Opperdoes had met één maal goud en één maal zilver een wezenlijk aandeel in dit resultaat. De Bondscoaches van de Judo Bond Nederland waren dan ook meer dan tevreden over de inbreng van de Topsporters uit de gemeente Medemblik.