Janno Botman sluit mooi seizoen af tijdens de Zilveren Bal 2024 in Leeuwarden

ANDIJK – Nog 1x keihard knallen, dat moet Janno Botman vanavond doen op de ijsbaan van Leeuwarden waar de Zilveren Bal 2024 wordt verreden. De Zilveren Bal is een wedstrijd voor de pure sprinters die gaan uitmaken wie het snelst over 100 meter is.

En Janno krijgt te maken met geduchte tegenstanders want ook wereldkampioen allround Jordan Stolz is van de partij. Andere deelnemers zijn Jenning de Boo, de ontdekking van 2024, Tim Prins en vele anderen. Bij de dames staat Femke Kok aan de start die tijdens het afgelopen WK Sprint nog 2e werd.

Nieuwe opzet wedstrijdschema

De Zilveren Bal introduceert dit jaar een vernieuwd wedstrijdschema met vier rondes, waarbij 24 schaatsers in de eerste ronde strijden. Onder hen zijn acht Nederlandse schaatsers, zes internationale deelnemers, drie junioren (winnaars NK Pure Sprint op 27 januari), een Local Hero van de Elfstedenhal en 1 Gewest Fryslân-rijder en 5 wildcards. In de eerste ronde worden acht ritten verreden, waarvan de winnaars en de vier snelste tijden doorgaan naar de volgende ronde. Halvefinaleplaatsen worden verdiend door de vier ritwinnaars en twee tijdsnelsten. De finale wordt gereden door de twee winnaars van de halve finale ritten en degene met de snelste tijd.