Janno Botman en Irene Schouten beiden donderdag al aan de start op de WK Afstanden

ANDIJK – Voor de schaatsliefhebbers gaat het weer een lange zit worden, donderdagavond start om 20:300 uur het WK afstanden in Galgary (Canada) met uit Andijk Janno Botman en uit Hoogkarspel Irene Schouten aan de start.

Als eerste afstand staat op het programma de 3000 meter voor de vrouwen met natuurlijk Irene Schouten, Marijke Groenewoud en Elisa Dul en als reserve Joy Beune. Het zal spannend worden, zeker nu ook Ragne Wiklund weer hersteld lijkt te zijn van een ziekteperiode. Irene zal tot het uiterste moeten gaan wereldkampioen te worden. De meeste tegenstand lijkt te gaan komen uit haar eigen ploeg, Marijke Groenewoud verkeerd dit seizoen in een blakende vorm en wist menig keren te winnen op de massa start/marathons en op de Langebaan.

Vrijdag staat de ploegenachtervolging op het programma en daar zijn de Nederlandse dames samen met de Japanse dames torenhoog favoriet. Irene vormt zeer goed samenwerkend team met Marijke Groenewoud en Joy Beune. Een dat later, zaterdag, staat dan de massa start op de kalender. Er vanuit gaan dat het wel weer Irene of Marijke zal gaan worden kunnen we beter niet doen. Er zal veel tegenstand gaan komen van de Canadese vrouwen die voor eigen publiek schaatsen.

Op de afsluitende zondag staat voor Irene en Joy Beune de 5000 meter op de kalender, hier is Irene wel de torenhoge favoriet.

Primeur voor Janno Botman

Janno Botman heeft de primeur het aankomend WK Afstanden, voor de 23-jarige schaatser uit Andijk is het de eerste keer dat hij aan de start komt op een WK en wel op de 500 meter en de teamsprint. Botman mag donderdag direct vol aan de bak als hij samen met Jenning de Boo en Stefan Westenbroek de 500 meter moet rijden.. Janno Botman wist dit seizoen zijn persoonlijk record fors te verbeteren naar 34.35 op het ijs van Salt Lake City.

De uitzendingen beginnen dagelijks om 20:30 uur en zijn live via NOS.nl te volgen.

Reageer op dit bericht