Share

IVN Klusochtend Streekbos: Samen het ecoproject aanpakken

BOVENKARSPEL – Het Ecoproject is een deel van het Streekbos waar de ontwikkeling van de natuur voorop staat. Door ecologisch beheer wordt meer biodiversiteit bewerkstelligt. De meeste oevers zijn glooiend, er zijn meer hoogteverschillen, zodat er meer verschillende plantensoorten zich spontaan vestigen.
Door een gebiedseigen systeem met schoner water komen er meer soorten vlinders, libellen, vogels en kleine zoogdieren voor. Er is een paddenpoel, insectenhotel en (sinds dit jaar) een bloemenakker aangelegd. Vrijwilligers onderhouden deze natuur-kraamkamer al 25 jaar en: het wordt steeds mooier!
Bezoekers en schoolklassen kunnen olv een IVN-gids een excursie door het gebied maken. Help mee om het Ecoproject te onderhouden en te ontwikkelen.
Kom op zaterdag 6 November naar het Streekbos. Tijdstip: 9:00u-13:00u. Verzamelen bij het Streekbos Paviljoen (Veilingweg 21A, Bovenkarspel).
Aanmelden: via willemkaagman@gmail.com. We starten de dag met een verse kop koffie en eindigen de dag met een kom stevige soep. Neem zelf een lunchpakket mee.
Er zal worden gesnoeid, gemaaid en takken gerild. Het gereedschap wordt beschikbaar gesteld door Landschap Noord-Holland. Zorg zelf voor werkkleding en bescherming bij regen en neem eventueel een snoeischaar mee. Er is keuze in lichte of zwaardere klussen. Deze dag krijgt een feestelijk tintje vanwege het 25 jarig bestaan van het Ecoproject.

Totaal aantal keren gelezen: 40 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 2 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen