Is er nog hoop voor een (mini)supermarkt in Opperdoes

OPPERDOES – Het pand van de oude SPAR Supermarkt is deze week door de eigenaar in de verkoop gezet in de hoop dat het snel wordt verkocht om weer een commerciële functie te krijgen, mogelijk die van een (mini) supermarkt. Maar of dat gaat lukken is nog maar de vraag.

Monique Ravenstijn van Jumbo Monique in Zwaagdijk heeft het uiterste geprobeerd om haar plan om in het pand een mini-jumbo te realiseren met mogelijk appartementen boven de winkel. Maar na vele weken van onderhandelen, samen met de gemeente Medemblik, bleek het stuk te lopen op een lapje grond dat nodig was om extra parkeerplaatsen te realiseren.

Lees ook: Eigenaar Sparwinkel Opperdoes zoekt naar opties voor andere supermarkt

Monique Ravenstijn begon toen samen met Taxi Kaijer uit Wervershoof een taxidienst aan te bieden voor vooral de oudere inwoners van Opperdoes, maar na drie maanden moest Monique dit project wel stopzetten omdat er te weinig interesse voor bleek te zijn.

Lees ook: Peiling: wat te doen met de voormalige Spar in Opperdoes

Toen dat niet doorging werd de hoop gevestigd op de uitbater van kleinere supermarkten, Superrr, geen onbekende in Noord-Holland met een vestiging in ’t Veld (Hollands Kroon. Maar toen deze winkelketen werd overgenomen door Centerrr is ook hier niets meer van vernomen.

Het pand staat nu te koop bij makelaar Anna de Graaff.