Iris Tiben tweede in Marathon Amsterdam. Na Alkmaar weer een podiumplaats voor de Medemblikse

MEDEMBLIK – De marathonschaatsster uit Medemblik zat er direct goed bij afgelopen zaterdag toen een kopgroep van 16 ontsnapte uit het peloton, Jet Fransen uit Andijk miste wel de slag en moest met lede ogen toezien hoe Iris Tiben de achterstand die zij had op Fransen grotendeels wist goed te maken waardoor de finale in Leeuwarden ongekend spannend gaat worden.

Jet Fransen had het probleem dat zij vrijwel in haar eentje de achterstand op de kopgroep moest proberen goed te maken omdat geen van de andere rijdsters met haar wilde rijden. In de voorlopige tussenstand staat Jet Fransen nog wel eerste met 151.1 punten maar met de finale en dus de dubbele punten in zicht staan de concurrenten haar in haar nek te hijgen.

Ondertussen in de kopgroep maakten de schaatssters zich op voor de sprint, een sprint die werd gewonnen door Gioya Lancee die haar schaats net wat eerder over de streep wist te duwen dan Iris Tiben die daardoor tweede werd bij de Beloften Vrouwen. Jet Fransen finishte als 18e bij de beloften. Bij de Jongeren wist Iris Tiben wel te winnen, voor Mayke Vriesinga en Esmée Brommer, ook daar werd Jet Fransen 18e.