Irene wint massa start maar wat was het spannend, ‘ik reed een hele slechte laatste bocht’

HOOGKARSPEL – Een zeldzaam spannende massa start afgelopen zondag tijdens de vierde wereldbeker wedstrijd in Polen. Waar normaal Irene de sprint fluitend weet te winnen kwam ze zoals ze zelf na afloop vertelde een hele slechte laatste bocht en zag ze de Canadese Ivanie Blondin nog heel dichtbij komen. Met een allerlaatste uithaal wist ze nipt haar schaats voor die van Blondin over de finishlijn te duwen en zo de massa start winnen. De Amerikaanse Mia Kilburg-Manganello werd derde.

Zo krijgt de vierde ronde in de wereldbeker alsnog een gouden randje voor Irene Schouten, de 3000 meter was waardeloos volgens Schouten, ondanks dat ze derde werd en de achtervolging liep uit op een deceptie door diskwalificatie.

Irene kan zich nu vol gaan richten op de afstandskampioenschappen die van 28 tot en met 30 december op het ijs van Thialf in Heerenveen worden gehouden. De vorige editie liep voor Irene op een deceptie uit en moest Irene op last van haar trainers rust gaan nemen om tijdens het WK keihard terug te komen door de 5000 meter in grootse stijl te winnen.