Irene Schouten wint eerste wereldbeker wedstrijd 3000 meter

HOOGKARSPEL – Wederom laat de schaatsster uit Hoogkarspel zien dat zij dit seizoen op de lange afstanden de te kloppen vrouw is. In haar rit tegen wereldkampioene Antoinette de Jong moest zij in de eerste helft van de wedstrijd De Jong nog voor laten gaan, maar de snel gestarte De Jong kon het hoge tempo niet volhouden en zag Irene Schouten halverwege de race voorbij komen.
Daarna was het snel gedaan met De Jong die nog wel probeerde Irene Schouten bij te houden maar al snel zag dat dit een hopeloze actie was waarna ze het liet lopen.
Irene Schouten bouwde haar race wel prima op en sloot haar race af met een nieuw baanrecord van 4:04,00 met op ruim een seconde op de tweede plaats de Canadese Isabelle Weidemann en op plaats 3 Francesca Lollobrigida uit Italië. Joy Beune werd 5e, Martina Sábliková uit Tsjechië 6e vlak voor Antoinette de Jong op plaats 7.
Door haar winst staat Irene Schouten nu met 100 punten boven aan de ranglijst. Morgen staat de 1500 meter op het programma en zondag de massa start.