Inwoners Wervershoof zijn klaar met de gemeente Medemblik, ‘onbetrouwbaar, leugenaars, nooit moeten gaan fuseren’

WERVERSHOOF – Voor een deel van de inwoners is het afblazen van de nieuwbouw/renovatie van zwembad de Zeehoek de druppel die de emmer heeft doen laten overlopen. ‘We hadden nooit met Medemblik moeten gaan fuseren, wij betalen nu de rekening, het zijn leugenaars daar in Wognum op het gemeentehuis, onbetrouwbare overheid,’ zijn reacties die wij kregen toen wij diverse inwoners van Wervershoof om een reactie vroegen.

De gemeente Medemblik zit financieel in grote nood, door de steeds verder oplopende kosten bij de taakstelling Wmo, een tekort van ruim 7 miljoen, staat de gemeente Medemblik voor 2022 onder de streep ruim 3 miljoen in het rood. Door de overdacht van de taakstelling Wmo van het Rijk naar de gemeenten en de daarbij grote bezuinigingen zijn vrijwel alle gemeenten in Nederland in de diepe rode cijfers gekomen. Nu heeft het Rijk Medemblik wel beloofd een extra 3 miljoen euro voor de Wmo te gaan geven maar dat dekt amper het gat bij de Wmo.

Voor het bestuur van De Zeehoek is dit de spreekwoordelijke druppel nu het college heeft besproken om de vernieuwbouw van de Zeehoek in de ijskast te zetten en er pas weer uit te halen als de cijfers onder de streep weer met zwarte inkt worden geschreven. Ook het voorstel voor een goedkopere renovatie is afgeblazen, er is simpel weg geen geld zegt het college.

Volgens Jan Mol van De Zeehoek zal het zwembad niet failliet gaan maar het is wel een drama voor de gebruikers van het zwembad.