Ineke Dedden wint tweede GP Weissensee, Beau Wagemaker blijft in oranje leiderspak schaatsen

WEISSENSEE – Ineke Dedden heeft de tweede ronde van de GP op het natuurijs van de Weissensee gewonnen, ze bleef in een massasprint na 40 kilometer de huidige Nederlands kampioene Merel Bosma en Tessa Snoek voor.

De schaatsster van BDM-BTZ profiteerde van het goede werk van haar ploeg en wist die met winst af te ronden. Beau Wagemaker wist zich prima te handhaven in het peloton en met haar 5e plaats blijft ze in de oranje leiderspak als aanvoerster van het algemeen klassement rijden.

Beau vertelde na afloop dat het een vrij harde race was, bijna 40 kilometer lang sprinten wat ook te zien was aan de gemiddelde snelheid waarmee de 40 kilometer werd verreden, ruim 36 km/u. Beau: “Er werd al vroeg ”gevochten” voor de beste plekjes voorin voor het aangaan van de sprint. In de laatste 1 a 2 km werd ook nog gedemarreerd, waardoor de sprint vroeg begon.  Ik had eerst een plekje achter Team BDM/BTZ, maar helaas kwam team AH/Zaanlander er tussen. Het was een hele chaotische en drukke sprint met ook enkele valpartijen. Ik kon dit keer mijn weg niet helemaal goed vinden, maar uiteindelijk wel een mooie 5e plek kunnen behalen. Hiermee heb ik ook genoeg punten gepakt om nog 1e te blijven in het klassement en daarom mag ik woensdag tijdens de Alternatieve Elfstedentocht over 200km nogmaals in het oranje leiderspak starten.

Bij de mannen wist Harm Visser de 12 ronden van 5000 meter winnend af te sluiten voor Evert Hoolwerf en Crispijn Ariëns. Beste Westfries werd Arn Botman uit Andijk op plaats 24, voor Twan Berlijn uit Medemblik op plaats 26, Chris Berkhout uit Hauwert werd 47. Daan Berkhout, Bart Mol en Ivo de La Porte stapten vroegtijdig uit de race.