Ierse Avond met John Farmers’ Whistles & Arthur and Friends in De Schoof

WERVERSHOOF – Op zaterdag 17 februari kun jij je laten onderdompelen in de Ierse sferen! In De Schoof wordt een Ierse avond georganiseerd met niet één maar met maar liefst twee live bands! Op deze avond zullen er tevens enkele Ierse dranken verkrijgbaar zijn aan de bar. Bij de entreeprijs zit de eerste consumptie* inbegrepen.  De bands waarvan je kunt genieten zijn ‘van eigen bodem’ John Farmers’ Whistles en 

Het verhaal van John Farmers’ Whistles uit Wervershoof begint in 1998 toen Bas, Daniëlle en Martijn Berkhout en Harry Sierkstra besloten een folkband op te richten. Met Jessica Joris als zangeres hadden ze in januari 1999 het eerste optreden in Westerland. Een jaar later verving Dieuwke van Ophem Jessica en na flinke uitbreiding van het repertoire ging het pas echt lopen.

Na een aantal jaren bij diverse folk-clubs en festivals te hebben gespeeld, verlieten Martijn en Harry de band in 2004 en werd hun plek ingenomen door Jeroen Aker, met wie Bas al jaren duo Bassie & Bobo vormt. Rond die tijd vond er ook steeds meer een verschuiving qua repertoire plaats. In het begin was het vooral Dubliners, Clancy Brothers en Fureys, later ook songs van bv. The Corrs, The Pogues, Bruce Springsteen’s Seegersessions, U2, Waterboys, Joan Baez en Clannad.

Sterke punten zijn de grote variatie in instrumenten, de samenzang en de spontane presentatie, welke ook terug te vinden zijn op de in 2005 uitgebrachte CD “A Whistle of a Penny”. Daarbij is er bij optredens ook genoeg ruimte voor (muzikale) grapjes, zoals bij echte Ieren ook vaak het geval.

Omdat Dani op een gegeven moment steeds vaker bas en percussie ging spelen ipv fluit, was een extra instrumentalist erbij wel prettig en is 2009 is accordeonist Perry Ligthart de groep komen versterken, wat tevens gezorgd heeft voor een nieuw, fris en breder geluid. In 2013 gaf Dani aan dat ze toe was aan weer eens iets nieuws en op 5 januari 2014 was haar laatste optreden met de band. Van 2016 tot medio 2023 was Annah Posthumius de violiste van de band, maar wegens verhuizing naar buitenland was dit niet langer te combineren.

Arthur and Friends, Celtic music and more…

De folkband Arthur and Friends is een 5 koppige band die opzwepende Ierse en Schotse jigs en reels combineert met up-tempo songs en intieme ballades. De pareltjes uit de Keltische muziek zijn dan ook de hoofmoot van hun optredens. Het virtuoze vioolspel, de stampende ritmes van de bodhrán, de meerstemmige en soms intieme zang, dit alles staat garant voor een boeiende en sfeervolle avond. De bijzondere instrumenten geven een geheel eigen kleur aan de muziek, zoals de bourdonale klanken van draailier en doedelzak en de mystieke sound van de nyckelharpa. Tel daar de Ierse uilleann pipes en low whistle bij op en je hebt een hele bijzondere mix. Het motto van de band is “Celtic music and more…”. Is er dan meer?… Ja! Naast Keltische muziek laat de band ook Scandinavische, Franse en andere folkmuziekstijlen horen, wat tot een verrassend en veelzijdig repertoire leidt. Arthur and Friends heeft hierdoor een eigen sound met traditionele én moderne invloeden.

Tijdens deze Ierse avond is er een non stop live muziek te horen. Er zullen zitplekken beschikbaar zijn, echter zijn deze niet op voorhand te reserveren. De Schoof zal een paar keer met een lekker hapje rondgaan deze avond. 

  • Aanvang: 20.00 uur
  • Deur Open: 19.30 uur
  • Entree €10,- Inclusief 1 drankje* en een hapje
  • Tickets: KLIK HIER

*Consumpties zijn de geselecteerde en die avond kenbaar gemaakte dranken (Iers) bier, wijn, fris, koffie/thee.