Hosanna voor zaalvoetballers Nieuweboer in Haarlem, speelden in geleende shirts

WERVERSHOOF – Voor de verandering speelde Nieuweboer nu een keer op woensdagavond in plaats van vrijdag. Dat de ploeg hierdoor in de war raakte werd pijnlijk duidelijk in de kleedkamer. De shirtjestas was achtergebleven in Wervershoof en zat de ploeg voor even met de handen in het haar. Gelukkig speelde Zwaag 013-2 voor Nieuweboer tegen Triple Threat, de (kleine) tenues werden overgegeven en kon Nieuweboer even later aan de wedstrijd beginnen.

Het gebrek aan voorbereiding zorgde ervoor dat Nieuweboer slap aan de wedstrijd begon waarbij ook de motivatie om te winnen ontbrak. Toch kreeg het team kansen in de uitbraak die niet goed werden uitgespeeld. Triple Threat maakte hier dankbaar gebruik van door in de tegenstoot de 1-0 binnen te schieten. Nog steeds ontbrak de urgentie bij Nieuweboer, behalve bij Stan Vertelman die zijn ploeg op de been hield met enkele knappe reddingen. Nieuweboer bleef het proberen via de counter maar trad in herhaling. Een kansje werd gemist en Triple Threat maakte hier gemakkelijk gebruik van door de 2-0 te maken. In de rust lag de nadruk op de wil om te winnen en dit bleek te werken.

De tweede helft was een stuk beter en goede kansen werden gecreëerd. Thijs Nugter kreeg de bal net onder zich en invaller Quinn Kolken zag de keeper meerdere malen in de weg liggen. De tijd begon ondertussen te dringen voor Nieuweboer dus besloot Raymon Koning daar iets aan te doen. Kunstig nam hij de bal mee en zonder nadenken wist hij de kruising te vinden. Nieuweboer ging nu echt op jacht naar de gelijkmaker door Triple Threat vast te zetten.

Achterin werd de boel goed dicht gehouden en dit vertaalde zich dan ook naar de verdiende gelijke stand. In de rebound stond Jeffrey Mol als een dief in de nacht op de goede plek en kon gemakkelijk binnentikken. Gesterkt door de gelijkmaker ging Nieuweboer op zoek naar eerste drie punten in een lange tijd. Eindelijk viel het kwartje nu een keer Nieuweboer haar kant op. Vanuit de kluts lukte het Thijs nu wel om af te drukken om de voorsprong op het scorebord te zetten. Nu kon Nieuweboer haar defensielijnen optrekken om de laatste paar minuten te overleven. Met man en macht werd er dan ook verdedigd waarbij in de dying seconds vier man van Nieuweboer voor het doel op de grond lag. Hierna floot de scheidsrechter af en won Nieuweboer eindelijk weer eens.