Hoornse kermis dit jaar gewoon weer in de binnenstad, veel spectaculaire attracties komen naar Hoorn

HOORN – In de binnenstad van Hoorn is het van zaterdag 6 tot en met maandag 15 augustus tien dagen lang kermis. Met 67 attracties is het een van grootste kermissen van Nederland en de enige kermis met de titel Nationaal Immaterieel Erfgoed. Hoogtepunten zijn deze editie de Freefall Extreme, Hurricane, Samba Ballon en Funhouse Après-Ski. Wethouder René Assendelft opent zaterdag 6 augustus de 576e editie van de Hoornse kermis aan de Spoorstraat. Rapper Silcas en Levi Noë  verzorgen een optreden.

Qua omvang en kwaliteit staat de kermis van Hoorn in de top 5 van kermissen in Nederland. De combinatie van winkels, terrassen, de monumentale omgeving, het gevarieerde aanbod en de toegankelijkheid maken de Hoornse kermis tot een landelijke publiekstrekker.

Knipperende lampjes, harde muziek en snelle bewegingen zijn allemaal prikkels en obstakels die het voor sommige mensen onmogelijk maken om naar de kermis te gaan. Daarom wordt op dinsdag 14 augustus tussen 12.00 en 15.00 uur voor de zesde keer een ‘prikkelarme kermis’ georganiseerd. Zo kunnen mensen met autisme, epilepsie, ADHD, een lichtverstandelijke beperking of hooggevoeligheid ook van de Kermis genieten. Kermisexploitanten zorgen ervoor dat de lampjes zo min mogelijk knipperen, de attracties niet op volle snelheid draaien en de volumes minder hard zijn.