Holland Cup op de ‘Westfries’, winst voor Bente Kerkhoff op de massastart en veel persoonlijke records

WEST-FRIESLAND – Afgelopen zaterdag en zondag stond ijsbaan De Westfries in Hoorn in het teken van de vierde ronde voor de Holland Cup, waarin moest worden gestreden voor een ticket op het NK Afstanden. Onder redelijk goede omstandigheden werden veel persoonlijke records en bij de vrouwen het baanrecord op de 3000 meter verbeterd.

Reina Anema moest in haar race een scherpe tijd zetten omdat na haar Esther Kiel nog moest rijden. In haar race tegen Laura Lorenzato had ze weinig aan haar tegenstandster die op ruime afstand werd gereden. De tijd van Reina Anema, 4:14,84 was een nieuw baanrecord en goed voor de winst. Esther Kiel werd tweede in 4:15.12 en Paulien Verhaar derde in 4:16,65.

Evelien Vijn uit Wieringerwerf werd 9 in 4:23,70, Bente Kerkhoff uit Oostwoud schaatste naar de twaalfde plaats in 4:26,01. Voor Bente is het nu afwachten of ze op de reservelijst voor de 3000 meter NK Afstanden komt. Beide dames reden ook de 1500 meter en daar was de uitslag omgedraaid Bente op plaats negen in 2:05,91 en finishte Evelien Vijn op plaats 13 in 2:07,86.

Naomi Verkerk schreef de 1000 meter op haar naam in een nieuw baanrecord voor Helga Drost en Esme Stollinga.

De massa start die zondag werd verreden werd een prooi voor Bente Kerkhoff.

Ook op de 500 meter werd het baanrecord bij de dames verbeterd, de nieuwe tijd is nu 39.24 gereden door Esme Stollenga die de winst pakte voor Naomi Verkerk en Helga Drost. De 1500 meter bij de dames werd gewonnen door Elisa Dull voor Myrthe de Boer en Aveline Hijlkema.

Bij de mannen ging de winst op de 500 meter naar Joep Wennemars voor Serge Yoro en Kayo Vos, Andijker Joep Kalverdijk werd gediskwalificeerd. Op de 1500 ging de winst bij de mannen naar Serge Yoro die in een nieuw baanrecord de winst greep voor Joep Wennemars en lex Dijkstra, Joep Kalverdijk wist hier plaats 19 voor zich op te eisen 4 seconden achter winnaar Yoro.

De winst op de 5000 meter bij de mannen ging naar Marwin Talsma voor Lex Dijkstra en Chris Huizinga.

Eén gedachte over “Holland Cup op de ‘Westfries’, winst voor Bente Kerkhoff op de massastart en veel persoonlijke records

Reacties zijn gesloten.