‘Het is zo slecht wat ik doe’ Irene Schouten baalt van haar tweede plek op de 3000 meter

HOOGKARSPEL – Voor de wedstrijd ging het al fout, het pak waar in zij de 3000 meter zou gaan schaatsen bleek gescheurd te zijn, en ook bleek de greep naar haar oude ijzers niet uit te pakken waarop ze had gehoopt. Schouten zei voor de camera van de NOS, dat zij nog steeds zoekende is naar welke ijzers ze nu moet gaan gebruiken.

Ze was nog wel blij dat ze haar baanrecord niet is kwijtgeraakt aan de ontketende Marijke Groenewoud die met ruime afstand Europees Kampioen werd voor Schouten en de Noorse Ragne Wiklund die met de hakken over de sloot de 3e plaats wist te pakken, uit dezelfde ploeg als Schouten en Groenewoud wist Elisa Dul, die het Irene lang lastig wist te maken op de 3000 meter, de 4e plaats te pakken.

Voor de start van het EK had een andere kanshebster op een medaille, Martina Sábliková afgezegd omdat zij zich niet fit genoeg voelde om aan de start te staan en zich nu gaat richten op het WK.

Vandaag mag Irene Schouten gaan rusten, al moet je niet raar op gaan kijken als zij vanavond aan de start staat van de marathon in Daikin Marathon Cup waarvan de 10e ronde wordt verreden op het ijs van de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg.

Irene komt zondag wel twee keer aan de start, op de team pursuit voor de vrouwen, de start is om 14.15 uur en op de massa start voor de vrouwen waarvan de start rond de klok van 17.00 uur is. De 5000 meter wordt enkel op het WK verreden niet op het EK.

Zondag komt ook Janno Botman aan de start op de 500 meter.

Eén gedachte over “‘Het is zo slecht wat ik doe’ Irene Schouten baalt van haar tweede plek op de 3000 meter

Reacties zijn gesloten.