Het is over en uit voor de Big Bazar in Hoorn

HOORN – De winkelketen heeft de deuren van de winkel in Hoorn gesloten, daarmee is de winkel in Hoorn de zoveelste Big Bazar die de deuren sluit. Het is onduidelijk of deze sluiting op last van de rechter is of dat de winkel in Hoorn bij de 20 winkels hoort die Big Bazar zou gaan sluiten.

Big Bazar Hoorn

Big Bazar verkeerd in zwaar weer, diverse faillissementsaanvragen lopen er bij de rechtbanken, niet alleen door verhuurders is het faillissement aangevraagd maar ook door toeleveranciers. Volgens een woordvoerder van Big Bazar, die niet veel kwijt wilde, is de coronacrisis, de sterk gestegen huren, de energielasten en de gestegen salarissen debet aan het sluiten van de winkels.

Big Bazar hoopt met de schuldeisers tot een akkoord te komen om de schuld van ruim 2 miljoen euro die het bedrijf zou hebben te betalen. Daarnaast wil Big Bazar ook een verlaging van de huren, maar diverse verhuurders hebben al laten weten hier niet mee akkoord te gaan.

Volgens het NHD hangt er aan de deur van de Big Bazar in Hoorn een A4tje met de tekst “Wij sluiten onze deuren voor de laatste keer. Wij willen u als klant bedanken voor uw steun en lieve reacties. Bedankt en misschien tot ziens, Team Hoorn

Wat er met het personeel gaat gebeuren wilde de woordvoerder ook niets over zeggen. Binnenkort dienen de rechtszaken tegen Big Bazar en dan is het de vraag of de rechter het winkelbedrijf failliet gaat verklaren of uitstel van betaling gaat geven.

Action

Volgens deskundigen is vooral het enorme succes van Action de oorzaak dat winkels als Big Bazar het onderspit delven of gaan delven. Eerder liep Xenos ook al langs de rand van de afgrond na jaren van enorme verliezen. Maar Xenos lijkt het lek boven te hebben, in 2021 draaide het winkelbedrijf voor het eerst met winst.