Herfstvakantie staat er aan te komen dus lekker op vakantie, denkt u

MEDEMBLIK – Nog lekker even naar een all-inclusive resort in bijvoorbeeld Griekenland om nog lekker te genieten van een week helemaal niets doen, lekker een bruin tintje op doen, lekker eten en drinken. Maar lang niet alle vakantielanden hebben alle coronamaatregelen versoepeld. Zo moet je in Griekenland 14 dagen of langer zijn gevaccineerd of een negatiee PCR-test die niet ouder is dan 72 uur kunnen laten zien bij aankomst in Griekenland.

Maar een negatieve antigeentest die niet ouder is dan 48 uur is ook prima als u die kunt laten zien bij aankomst in Griekenland of een bewijs van herstel van Covid-19 die 30 dagen na de eerste positieve COVID-19 test is afgeven. Let op, deze is maar 180 dagen geldig. De quarantaineplicht is afgeschaft in Griekenland en kinderen jonger dan 12 jaar hoeven ook niet getest te worden.

Gaat u eilandhoppen met een boot en bent u 18 jaar of ouder dan moet u een ingevuld gezondheidsformulier tonen als u aan boord gaat. Reizen er kinderen die jonger zijn dan 18jaar dan mogen deze op het formulier worden toegevoegd. Het Passenger Locator Form is verplicht (let op: uiterlijk 24 uur vóór vertrek invullen)

Welke verplichtingen gelden er in Griekenland

In winkels is een mondkapje verplicht, in restaurants en cafés: Open, overdekte gelegenheden zijn alleen toegankelijk voor bezoekers met een vaccinatie- of herstelbewijs. Voor niet-gevaccineerde kinderen moet een zelftest worden overlegd.

De coronamaatregelen voor andere landen in Europa kunt u hier lezen: