Help! Verdwaald op de fiets op je eerste dag middelbare school!! Niet te doen

MEDEMBLIK – Het nieuwe schooljaar is alweer enkele weken oud en de brugklassers, of zoals ze in de volksmond worden genoemd, ‘brugpiepers’ hebben zich een beetje kunnen settelen. Speciaal voor Medemblik Praat hebben twee ‘brugpiepers’, Eline Jonker en Tara Oud uit 1G de pen ter hand genomen en hun ervaringen opgeschreven.

Eline Jonker schrijft: “De brugklas. Ja…. wat zal ik zeggen? Ik zelf vind het erg leuk. Leuker dan de basisschool. Het verder fietsen was wel erg wennen.

De eerste weken op school waren wel even wennen, vooral het fietsen. Ik ging ook de eerste keer verkeerd. Ik sloeg een verkeerde weg in en ik ging toen een tijdje door fietsen, maar toen onderweg kwam ik er achter dat ik verkeerd ging. Ik moest weer helemaal terug, want ik was al wat langer onderweg. Even later kon ik wel weer de goede weg vinden. Na die keer fietste ik de eerste keer niet meer verkeerd. Daardoor kwam ik wat later dan gepland op school. Al mijn vrienden waren er al toen ik eenmaal aankwam. Het terug fietsen ging een stuk beter dan het heen fietsen, daar was ik wel blij mee. Sinds die dag fiets ik eigenlijk niet meer verkeerd.

Tja… De middelbare school is wel veel verder fietsen dan de basisschool. Dat is zeker waar.

En Tara Oud zegt dat het vooral niet te doen. “Na een leuke lange zomer ging ik eindelijk naar het voortgezet onderwijs. Ik had er super veel zin in en was dan ook blij dat de dag was gekomen om mijn boeken op te halen. Helaas bleken niet alle boeken geleverd te zijn, dus kreeg ik niet alle boeken mee en moesten we daar nog even op wachten. Gelukkig konden de lessen wel gewoon doorgaan.

Ik heb een hele leuke klas dus daar ben ik ontzettend blij mee. En tot nu toe bevalt school me super goed. Het duurde heel even maar toen kwamen toch de rest van de boeken binnen en de Chromebooks. Eindelijk was alles compleet en konden de lessen écht van start gaan. 

De langste dag van ons rooster is op vrijdag dan hebben we negen lesuren. Dit is dan ook de dag dat we de meeste boeken moeten meenemen. En onze Chromebook én mijn broodje én wat drinken. Je zal begrijpen dat mijn rugzak mega zwaar is. Niet te doen! Met veel pijn en moeite kom ik met mijn tas op school en ik ben dan ook blij als de vrijdag weer voorbij is. Ondanks de zware tas heb ik het erg naar mijn zin en ga ik met plezier naar school. “

Loading