Hauwert’65 te sterk voor Always Forward

HOORN – Opnieuw morsten de bovenste clubs punten van, zoals Always Forward van het laagstaande Hauwert`65 en Westfriezen van VVS´46. Deze laatste stijgt naar de 3e plaats. Robin Blaak de doelman van Hauwert`65 heeft de laatste weken wisselende momenten in het doel van Hauwert`65. Maar vanmiddag was hij uitstekend bezig.

Gelijk al in de eerste minuut werd hij getest door Denzel Inyama. Hij verwerkte het schot tot hoekschop. Ook uit deze hoekschop was Always Forward gevaarlijk maar de inzet van Lucas Laan trof geen doel. Joost Ruttenberg hield de bal vlak voor de doellijn binnen. Zijn voorzet werd niet goed verwerkt en was opnieuw een prooi voor de naar grote hoogte groeiende Robin Blaak. Daarna volgde een foutenfestival van beide ploegen. Totdat Denzel Inyama de bal kreeg hij speelde prachtig over enige afstand Lucas laan aan en die speelde de bal op maat naar Joost Ruttenberg. Deze vond opnieuw Robin Blaak op zijn weg.

Tekst loopt door onder de foto

Op klokslag rust kreeg Mick van der Gulik de bal aangespeeld maar net buiten het strafschopgebied lepelde hij ongecontroleerd de bal over het doel van Hauwert`65. Hauwert`65 hanteerde het Kick en Rush en daar is niet mis mee. Ze hadden daar vaak enig succes mee. De gevaarlijkste bal was echter voor Stan Prins van Forward maar zijn kopbal werd…juist…. opnieuw gestopt door Robin Blaak. Hauwert´65 speler Niels Eijkenaar zag doelman Robin van Gasteren ver voor zijn doel staan. Eijkenaar staand halverwege de helft van Always Forward bedacht zich geen moment en lepelde de bal over van Gasteren heen en deze bal had beter verdient. Deze ging enkele millimeters naast de andere kant van de paal.

Rust 0-0.

Na Rust kwam Tommy de Weerd na een lange afwezigheid in het veld voor Lucas Laan. Hij gaf duidelijk zijn visitekaartje af. De beste kansen waren er voor Always Forward en Hauwert`65 stond met de rug tegen de muur. Maar omdat Always Forward de aanval zocht kreeg Hauwert´65 soms een enkele kans. Ook Eijkenaar probeerde het, maar doelman Robin van Gasteren, die vorige week een grote fout maakte tegen de Blokkers hield zijn doel schoon.

Bij Always Forward had de voorzet van Stan Prins op het hoofd van Tommy de Weerd meer verdiend. Ook hier redde Robin Blaak niet helemaal klemvast. De ingeschoten rebound trof geen doel.  De klok tikte door en menigeen dacht; wie nu scoort is de winnaar. Die winnaar werd Hauwert´65 een identieke bal als Eijkenaar was er nu voor Warme bakkerszoon Stefan van Diepen. Over grote afstand, maar iets dichterbij dan Eijkenaar, schoot hij de bal ook over Robin van Gasteren nu wel in het doel. 0-1.

Verzorger Antonio Chioccarelli schreeuwde het uit van blijdschap.  Alle voetbalwetten werden overtreden en bleef Always Forward met lege handen in eigen huis. “De eerste nederlaag na de winterstop”, vergoelijkte Egidio Oude Groen de nederlaag.

Scheidende trainer Ricardo Appelman kon zijn geluk niet op, “7 punten uit 3 wedstrijden”. Zij staan nu nog steviger op de 11e plaatst met 18 uit 18 wedstrijden.