Grootschalig onderhoud Pletering Oostwoud, na de kabels nu het riool en leidingen

OOSTWOUD – De openbare ruimte in de woonwijk Pletering te Oostwoud wordt aangepakt en opnieuw ingericht. De straten (Pletering, De Zoutman, Dr. Mulderstraat en Woudrust) zijn in matige conditie en de kabels en leidingen moeten vervangen worden. Ook is de riolering verouderd en aan vervanging toe.

De afgelopen maanden zijn er al veel kabels en leidingen vervangen door de verschillende nutsbedrijven. Binnenkort start ook het werk aan het riool en wordt de nieuwe inrichting van de straten gerealiseerd. De aannemer Zwart Infracare BV uit Wervershoof gaat dit werk namens de gemeente uitvoeren. Medewerkers van het bedrijf hebben zich maandag 9 oktober, tijdens een informatiebijeenkomst, voorgesteld aan de wijk. Afgelopen 1 november is gestart met de uitvoering. Als alles gereed is, heeft de wijk een compleet nieuwe inrichting die weer jaren mee kan.

Wethouder Harry Nederpelt: “Waar we hier echt trots op mogen zijn, is dat we zaken zo hebben weten te combineren dat de Pletering in één keer goed wordt aangepakt, zowel ondergronds als bovengronds. Dit is vaak niet mogelijk en dan moet een straat misschien wel vier keer open.

Op de website van gemeente Medemblik, kunt u het ontwerp bekijken. Dit project wordt door middel van een subsidie mede mogelijk gemaakt door provincie Noord-Holland.