Goede prestaties Westfriese deelnemers Daikin NK Inlineskaten op de baan en weg, Sofia Schilder Nederlands kampioen

WEST-FRIESLAND – Dit weekend wordt in Rotterdam het Daikin NK Inlineskaten op de baan en weg verreden. De start was afgelopen donderdag en vandaag worden de laatste wedstrijden verreden. Op donderdag stonden de 200 meter dualtijdrit en de afvalkoers op de baan op het programma. Bij de meisjes kadetten wist Maartje Berkhout uit Hauwert een mooie 10e plaats voor zich op te eisen en ook Indy Vader werd 16e, niet uit West-Friesland maar uit Middenmeer afkomstig was Baudine Kielstra die als 22e wist te finishen.

Uitslag afvalkoers:  5e Maartje Berkhout, 9e Indy Vader,16e Tessa Ankersmit ,17e Beaudine Kielstra 

Bij de jongens Kadetten wist Sam Veldkamp uit Hauwert als 10e te eindigen, Stef Schouten uit Blokker werd 13e op de puntenkoers op de baan. Bij de Meisjes Junior B een mooie 8e plaats voor Noa Petitjean uit Zwaag en een 9e plaats voor Rosan Kuip uit Onderdijk. Bij de Jongens Junior B wist Jarne Feenstra uit Wognum als 8e te finishen.

Sofia Schilder Nederlands kampioen

Sofia Schilder, die het afgelopen schaatsseizoen al prachtige resultaten heeft laten zien was ongenaakbaar bij de Vrouwen Junior A, met 20 punten voorsprong op de nr. 2 wist zij de titel voor zich op te eisen. Janne Boos uit Wervershoof werd 9e. Bij de Vrouwen Senioren wist Jet Fransen uit Andijk de 2e plaats voor zich op te eisen, Janne Berkhout werd 6e net voor Iris Tiben uit Medemblik op plaats 7. Randi Dekker uit Hoorn wist zich ook nog in de top 10 te skeeleren, de 10e plaats was voor haar. Ria Schilder uit Hoogwoud werd tenslotte 12e.

Bij de Mannen Senioren viel Bas Meijer uit Oostwoud net buiten het podium met een 4e plaats, Kay Schipper uit Medemblik werd 6e, Ivo de la Porte uit Oostwoud 16e en Rick Schipper uit Medemblik 20e.

Reageer op dit bericht