Gluren bij de buren in Wognum

WOGNUM – Op vrijdag 15 oktober is het bij Gluren bij duurzame buren de beurt aan Pieter en Gerda Schouten uit onze eigen gemeente Medemblik (Wognum). Zij beweren één van de duurzaamste woningen van Noord-Holland te bewonen.

Gluurt u om 20.00 uur mee tijdens de live online rondleiding door hun huis? Lekker vanuit de luie stoel achter het computerscherm. Groene reporter Chris Wobben neemt u mee naar de zelf ontworpen en gebouwde nieuwbouwwoning uit 2018, die voorzien is van de nieuwste duurzame technieken: een bodemwarmtepomp, tripleglas, ventilatie met warmteterugwinning, domotica met slimme toepassingen, grijswater toilet en natuurlijk zonnepanelen. Hiermee is de woning nul-op-de-meter en gasloos.

Het echte verhaal

Pieter Schouten vertelt: “Ik weet niet beter dan dat je duurzaam bezig moet zijn. In mijn jeugd probeerden mijn ouders al zo verantwoord mogelijk met de natuur en hulpbronnen om te gaan op de melkveehouderij.” Na de inspirerende online rondleiding door de woning vindt er een live tafelgesprek plaats. Uw vragen stelt u via de chat. De groene reporter laat deze beantwoorden door de bewoners en een onafhankelijke energieadviseur van het Duurzaam Bouwloket. Wilt u weten of er subsidies beschikbaar zijn? Hoeveel geluid een warmtepomp maakt? Of hoe duur zonnepanelen zijn? Tijdens de livestream hoort u het echte verhaal.

Het evenement Gluren bij duurzame buren vindt plaats van 8 tot en met 15 oktober. Een week lang kijken we binnen bij duurzame inwoners uit Westfriesland. Ga voor meer informatie over de deelnemende woningen en aanmelden naar www.duurzaambouwloket.nl/gluren