Glenn de Groot (14) en Renske Borst (16) uit Wognum zijn de nieuwe Nederlands kampioenen dansen

WOGNUM – Glenn de Groot (14) en Renske Borst (16) uit Wognum namen 21 en 22 mei deel aan het NK latin- en ballroomdansen in Steenwijk. Ze kwamen uit in tien verschillende disciplines, waaronder NK Youth en Under 21.

Na een intensieve voorbereidingsperiode met trainers Iris Bijleveld, Julie Fryer (Latin) en Euvgenia Parakhina (Ballroom) presenteerden zij hun kwaliteiten. Hun vele trainen, minimaal twintig uur per week, werd door de internationale jury beloond. Ze behaalden in de verschillende disciplines en klassen maar liefst negen finaleplaatsen met een eerste plaats in de B-klasse en NK-podiumplaatsen bij het NK latin Under 21: brons, NK 10-dans Under 21: brons, NK latin Youth: zilver en NK 10-dans Youth: Nederlands kampioen goud. Ronde na ronde dansten ze vol energie en enthousiasme en met hun nieuwe professionele look konden ze rekenen op veel complimenten.

Wenen

Glenn en Renske waren 28 mei met de Double V latin teams aanwezig op het EK formatiedansen in Wenen, Oostenrijk. Formatiedansen is een sport waarin acht dansparen in teamverband dansen. De Double V teams hebben diverse Latijns-Amerikaanse dansen in het programma: de samba, chachacha, rumba, paso doble en jive. De paren dansen niet alleen synchroon, maar vormen daarbij figuren op de dansvloer zoals lijnen, diagonalen en cirkels. Het totaal is een spektakel van sport, kunst en show! Glenn en Renske dansten in het A- en B-team mee. “Ze vonden het een hele ervaring om daar te mogen staan”, laat moeder van Glenn, Daniëlle weten. “En mooi dat het B-team ook kon laten zien wat het kon, want meestal staat alleen het A-team in de spotlights.

Het A-team behaalde een mooie vijfde plaats en het B-team eindigde op de zevende plek. Een mooi resultaat van de Westfriese teams in Wenen.