Gildewijk en Randwijk Medemblik mogelijk aangesloten op collectief warmtenet

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik is samen met de Medemblikker Bedrijven Groep, ECW Energy en Four Energy gaat onderzoek doen naar de mogelijkheid om de restwarmte uit de geothermiebronnen van ECW Energy op Agriport A7 te gaan gebruiken om de woningen in de Gildewijk en Randwijk in Medemblik te verwarmen en van warm water te voorzien.

Naast deze twee woonwijken wordt ook direct gekeken of de bedrijventerrein in Medemblik ook kunnen worden aangesloten op het warmtenet van ECW. Het hele gebeuren bevind zich nog in een prille fase en het is nog onduidelijk wat het gaat inhouden voor de inwoners van beide wijken, deze zullen zodra er meer duidelijk is worden geïnformeerd door de gemeente Medemblik.

Omdat veel woningen in beide wijken van De Woonschakel zijn zal deze ook op de hoogte worden gehouden van het onderzoek. De Woonschakel zelf doet niet mee in het onderzoek.

ECW heeft in zowel het Grootslag als op Agriport een warmtenet gerealiseerd van ongeveer 7 kilometer. Via dit leidingwerk brengt ECW duurzame warmte naar haar klanten. ECW haar klanten gebruiken zodoende minder aardgas en hoeven daarom minder gebruik te  maken van eigen aardgas installaties. De warmtebehoefte van de klanten van ECW is net zoals bij iedereen thuis hoog in de winter en laag in de zomer. Om in deze vraag zo duurzaam mogelijk te voorzien heeft ECW een aantal verschillende technieken in gebruik.