Share

GGD-NHN start voorbereidingen nieuwe vaccinatieronde op Agriport. Opbouwen tent gaat beginnen

MIDDENMEER – Op dit moment zijn alle GGD’en in Nederland druk bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe vaccinatieronde. Ook GGD Hollands Noorden. Dit betekent personeel werven en locaties zoeken en gereed maken om in te zetten. Landelijk zijn de GGD’en straks voorbereid op het zetten van 700.000 vaccinaties per week.

Heropening vaccinatielocatie Middenmeer

Op dit moment zijn er drie vaccinatielocaties in Noord Holland Noord: in Den Helder, Hem en Alkmaar. Gezien de omvang van de campagne heeft GGD Hollands Noorden, in goed overleg met gemeente Hollands Kroon, besloten om het extra vaccinatiepunt weer te openen op Agriport. De voorbereidingen voor het in gebruik nemen van deze locatie zijn in volle gang. Naar verwachting is de locatie in oktober operationeel.

Vaccineren belangrijke bijdrage in strijd Covid

Het hoogtepunt van de coronacrisis lijkt achter ons te liggen. Hier heeft vaccineren een belangrijke bijdrage aan geleverd. Toch houdt het kabinet rekening met een mogelijk nieuwe coronagolf in het najaar. Om de bescherming tegen ernstige ziekte en sterfte op peil en de zorg bereikbaar te houden, en om maatschappelijke belasting door bijvoorbeeld uitval van personeel te voorkomen, adviseert het OMT-V om een nieuwe vaccinatieronde te starten.

Meer informatie corona is te vinden op de websites van GGD Hollands Noorden

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl