Gezusters Kraaijvanger: “Zo blij dat wij weer open mogen gaan”

MEDEMBLIK – “Wij zijn ontzettend blij dat wij vanaf onze deuren weer mogen openen en opgelucht dat we open mogen tot 22.00 uur. Wij hoopten op 20.00 uur, dat dit 22.00 is geworden is een meevaller. Op deze manier kunnen wij, in ieder geval op een relaxte manier lunch én diner draaien,” zegt Ramona Kraaijvanger tegen RTV West-Friesland over de versoepelde coronamaatregelen die vandaag zijn ingegaan.

Lamgeslagen door nieuwe lockdown

Ramona en Claudia Kraaijvanger.

Toen Ramona en haar zus Claudia, eigenaars van Locals Grandcafé Medemblik, op 18 december te horen kregen dat Nederland wederom in een lockdown zou gaan en zij de deuren moesten sluiten kwam dit hard aan en voelden zij zich lamgeslagen. “Het was de zoveelste klap die we als horecaondernemers moesten incasseren,” aldus Ramona Kraaijvanger.
Positiviteit was bij ons op dat moment dan ook ver te zoeken. Onze ondernemerszin liep een enorme deuk op. Waar we tijdens de lockdown een jaar eerder, allerlei ideeën hadden om er het beste van te maken, voelden we ons nu vooral machteloos.
De afgelopen periode hebben Ramona en Claudia met lede ogen moeten aanschouwen hoe vele Nederlanders richting de ooster- of zuiderburen afreisden om daar de winkels en horeca te bezoeken. En dan is hier alles dicht.. pijnlijk voor de zussen.
Gelukkig hebben we ons inmiddels herpakt. Uiteraard zullen er ook de komende tijd uitdagingen blijven, de besmettingen zijn nog altijd hoog en daarmee het risico van personeelsuitval groot. Maar met het einde van de pandemie in zicht, zien we de heropening en de toekomst voor ons horecabedrijf met vertrouwen tegemoet. Inmiddels bruisen we weer van de energie en nieuwe ideeën en kijken we er ontzettend naar uit om onze gasten te mogen ontvangen,’ zegt Ramon Kraaijvanger tot slot.