‘Gewoon lekker rondjes rijden’, Irene Schouten wint 10e ronde NK marathon Tilburg

HOOGKARSPEL – Zo moeilijk de 3000 meter volgens Irene ging tijdens het EK in Heerenveen, zo gemakkelijk wint Irene Schouten marathons. Zo zaterdagavond toen de 10e ronde van de Daikin Marathon Cup op de agenda stond.

Na afloop liet Schouten weten dat er tussen het langebaanschaatsen en de marathon een wereld van verschil zit, tegen Schaatsen.nl zei de 31-jarige schaatsster uit Hoogkarspel: “Met het oog op het WK is dit gewoon een avond lekker rondjes rijden. Het is niet helemaal in de buurt, maar het ijs was goed en ik heb me wel vermaakt. Het was een leuk avondje zo. Volgende week Heerenveen en dan gaan we al richting het WK

Achter Irene eindigde Esther Kiel op de tweede plaats en op de derde plaats een verrassing, Lianne van Loon die normaliter enkel op de inlineskates te vinden is. Tot op 100 meter voor de finish vocht ze nog met Irene om de winst in de sprint, maar zover liet Schouten het toch niet komen.

De overige Westfriese deelneemsters eindigden op plaats 7, Sofia Schilder uit Hoogwoud, plaats 12, Beau Wagemaker uit Hoogkarspel, plaats 21, Janne Berkhout uit Hauwert, Anne leltz uit Hoogkarspel stapte na 18 ronden van het ijs.

Bij de vrouwen beloften wist Jet Fransen uit Andijk de tweede plaats te pakken, achter Gioya Lancee en voor Anna Marit Sybrandi. Iris Tiben uit Medemblik finishte als de nr. 23, Melissa Mooijman uit Wervershoof als de nr. 35, Randi Dekker uit Hoorn staakte de race na 24 van de 60 ronden.

De wedstrijd terugkijken