GemeenteBelangen zet vraagtekens bij groenstroken in Abbekerk

ABBEKERK – Het is Roelandt Paarlberg van GemeenteBelangen in Medemblik opgevallen dat o.a. in Abbekerk openbare bestruikte groenstroken plaats moeten maken voor openbaar onkruid en/of kale modderige stroken, Paarlberg wijst o.an naar de Noordzicht in Abbekerk. Volgens Paarlberg komt dit de uitstraling van de wijk niet ten goede en daarnaast zijn de bewoners ook niet door de gemeente geïnformeerd.

Paarlberg wil daarom van het college weten waarom de bestruikte groenstroken worden verwijderd maar ook of de gemeente een planning heeft over de invulling van de nu kale modderige stroken in Abbekerk.

Verder wil Roelandt Paarlberg dat de gemeente de omwonenden gaat informeren over wat zij op deze nu modderige stroken gaat planten, de omwonenden zien het liefst lage struiken en vooral geen gras om zo te voorkomen dat de honden daar hun behoeftes op gaan doen. Paarlberg ziet dan ook het liefst dat de gemeente de omwonenden laten meebeslissen over wat er gaat worden geplant.

Communicatiekanalen beter gebruiken

Roelandt Paarlberg vraagt zich ook af waarom de gemeente Medemblik de (sociale) communicatiekanalen niet beter gebruikt, kanalen als internet, Facebook, dorpskrant, om de inwoners en omwonenden beter te informeren over de groenwerkzaamheden. Door dit nu niet te doen is er bij de omwonenden veel verontwaardiging en verbazing opgetreden. Vooral omdat er nu veel modder achterblijft in de straat en op de voetpaden, om maar niet te spreken over het steeds verder woekerende onkruid in de gemeente Medemblik, iets waar velen boos over zijn.

Op de foto: De Noordzicht in Abbekerk.