Foto: De Woonschakel
Share

Gemeente Medemblik groeit naar ruim 46.000 inwoners, Medemblik en Andijk groeien het snelst

MEDEMBLIK – Dat blijkt uit de voorlopige cijfers die de gemeente Medemblik vandaag heeft vrijgegeven. Medemblik en Andijk kenden in 2022 de sterkte groei met respectievelijk 99 en 131 nieuwe inwoners.

De gemeente Medemblik krijgt de aankomende jaren veel nieuwbouw waardoor het aantal inwoners snel verder zal gaan stijgen. Zo komen er in Hauwert 11 nieuwe woningen, krijgt Wognum Bloesemgaerde-Noord, zijn er plannen voor 18 nieuwbouwwoningen in Zwaagdijk-West en komt er bij Medemblik een hele nieuwe woonwijk, Molenblik, met 216 duurzame woningen.

Maar ook in Opperdoes staat nieuwbouw in de planning op het terrein van de oude zuurkoolfabriek en krijgt Abbekerk er 37 nieuwbouwwoningen bij. Wervershoof krijgt ook veel nieuwbouw erbij, op het terrein van de voormalige tennisclub De Kaag komen 30 woningen en ook op het terrein van De Zeehoek zijn plannen gemaakt voor grootschalig woningbouw.

Totaal aantal keren gelezen: 99 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen

Reacties

  1. J. De Vries schreef:

    Plannen in de steigers gezet door voormakig wethouder Andrea van Langen. We groeien door in Medemblik.

  2. Snap nog steeds niet dat Onderdijk niet gewoon als eigen kern wordt vermeld….

  1. 18 januari 2023

    […] wordend probleem. Er wordt gebouwd in Andijk, dus het aantal huishoudens neemt toe, Andijk is de snelstgroeiende kern binnen de gemeente Medemblik afgelopen jaar, en gemiddeld heeft elk huishouden 2 auto’s […]