Funfestijn in actie voor KiKa

MEDEMBLIK – De zus en zwager van Jitty Kroezen van Funfestijn in Medemblik, Ingrid Kroezen en Jeroen Diekema fietsen al een aantal jaren met Team Femke Cycling voor KiKa. De naam van het team kokt van Femke Akerboom, de dochter van mede-initiator Harmen Akerboom die bevriend is met Ingrid en Jeroen. Femke overleed in 2004 aan de gevolgen van een zeldzame vorm van kanker toen zij nog geen 1.5 jaar oud was.

Inmiddels heeft dit team in de afgelopen jaren al ruim €150.000 opgehaald voor KiKa. In de maand maart hebben we via Samcity acties gehouden om geld in te zamelen voor KiKa. En in april hebben we een actie bij FunFestijn,” vertelt Jitty Kroezen tegen Medemblik Praat. “Omdat we deze maand 10 jaar bestaan, willen we naast een jubileum feestje, ook een bijdrage leveren aan dit goede doel. Het is een laagdrempelige actie. Van ieder kart of airhockey muntje die in de maand april 2023 wordt aangeschaft, wordt de helft aan KiKa geschonken via team Femke Cycling. Op 7 mei overhandigen wij de check met de opbrengst van de Samcity en FunFestijn actie tijdens ons jubileumfeestje.

Wat doet KiKa

Jaarlijks krijgen bijna 600 kinderen in Nederland kanker. Op dit moment geneest 81% van deze kinderen. Dat moet en dat kán beter. Ons doel is om dit percentage te verhogen naar 100%. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

KiKa krijgt steun van 350.000 gevers, waaronder particuliere donateurs, actievoerders, bedrijven en stichtingen. KiKa is aangemerkt als ANBI en beschikt over CBF-Erkenning.