Frank Hessing: ‘Wij moeten wel veel drinkwater gebruiken’

ZWAAGDIJK – Hessing Supervers, 1 van de grootste groenten en fruitverwerkers van Nederland, kwam vorige week zaterdag onder vuur te liggen door een bericht in ‘De Limburger’. De Limburger (krant) het bericht naar buiten dat Hessing in de ‘fabriek van de toekomst’ in Sevenum veel drinkwater gebruikt wat daarna direct het riool in verdwijnt..

Maar zegt Frank Hessing in een reactie tegen deze website, dat kan niet anders omdat wij schoon water moeten gebruiken om de groenten en fruit te wassen. “Wij zijn producent van gesneden groente en fruit welke ready to eat/cook zijn. Onze producten moeten  veilig en schoon zijn en hiervoor dienen wij onze producten te wassen in leidingwater. Na gebruik wordt het leidingwater ontdaan van vaste bestanddelen en aangeboden aan uitwaterende sluizen. Zo ook in Zwaagdijk-Oost.” aldus directeur Frank Hessing van Hessing Supervers.

Deze zomer is leidingwater een hot item omdat er door het neerslagtekort en door de hete zomer het drinkwater in de knel komt, rivieren bijna droog staan waardoor er in grote delen van Nederland drastische maatregelen moesten worden genomen.

Boze vingers naar de datacenters, en in het zuiden van het land ook naar groot verbruikers als de glasindustrie kregen het voor de kiezen.