FC Medemblik zet zegereeks voort tegen Westfriezen

ZWAAG – Vooraf aan de wedstrijd enig “paniek” bij de thuisclub. Chiel Steenman had een Willy van den Kerkhof staaltje, zoals in 1978 tijdens de WK in Argentinië. Chiel had ook gips om zijn onderarm. Ondanks de zachte verpakking, weigerde scheidsrechter Veysel Göktepe uit Haarlem hem toe te laten als speler. Omdat het gips er toch woensdag afkon verwijdere de medische staf het gips van zijn arm en mocht hij meespelen.  FC Medemblik ongeslagen lijstaanvoerder in de 2e klasse A West 1 begon voortvarend aan deze topper. Westfriezen tot vorige week ook nog ongeslagen verloor op de sappige veld in Westzanerveld van het Wormerveerse Saenden met 2-1.

Een verslag van Bert Putters

FC Medemblik had nog een slechte herinnering aan het treffen tegen de ploeg uit Zwaag in de competitie van vorig jaar. Toen in de 3e klasse A. Zij verloren thuis met 1-4 en uit met 5-1. Dit waren ze nu zeker niet van plan. Gelijk al werd Deylano Kemker aangespeeld door Max keizer. Die in de loop van de wedstrijd meerdere keren met een lange pass zijn voorwaartsen wist te bereiken. Kemker was net te laat bij de bal. Doelman Luke van Amstel was net iets eerder. Toch was het in de 15e minuut raak voor de ploeg uit Zwaag. Een misverstand in de verdedig van FC Medemblik kwam de bal voor de voeten van Jim Broers.  Matthijs Koomen  probeerde de fout nog te herstellen, maar Jim Broes omspeelde hem. 1-0.

Het leek erop dat Westfriezen weer voor een overwinning ging. Even later kopte max Keizer onder een bal door en Boyd Bartele werd zomaar in stelling gebracht. Hij miste. Aan de andere kant werd door Max Keizer Niels Koster in stelling gebracht Luke van Amstel redde. De rebound werd ook niet benut door Jurre Woudenberg. Niels Koster had het moeilijk. Steeds stonden er 2 en soms wel 3 man van Westfriezen om hem heen.

Toch was in de 34e minuut het raak Jesse Wenners, vorig jaar nog spelend bij Hollandia, kreeg de bal goed aangespeeld hij lepelde de bal goed voor en Niels Koster schoot raak. 1-1. Het werd tot rust nog een heerlijk gevecht en scheidsrechter Göktepe leidde goed. Kansen waren voor beide ploegen direct na rust. Maar vooral de kleine doelman Coen Doornaar stond zijn mannetje. Opnieuw een mooie aanval van FC Medemblik in de 52e minuut van de wedstrijd. Jurre Woudenberg zeker 20 meter van het doel krulde de bal in de kruising. Een doelpunt om in te lijsten. 1-2. 4 minuten later was het Westfriezen die zich gelukkig mocht prijzen dat Chiel Steenman mee mocht doen. Zijn schot was raak. 2-2.

Even leek het erop dat Westfriezen ging doordrukken maar o.a. een bal op de paal bracht de ploeg van Joep Groen niet de 3-2. Nee, het was Jesse Wenners die de 2-3 liet aantekenen. Nog geen 3 minuten later opnieuw raak voor de zelfde speler vallend op de grond en ex-Hollandiaan Jesse Wenners 2-4. Nu via de binnenkant van de paal. Maar bij Westfriezen hebben zij natuurlijk Wesley Mak en hij maakte de aansluitende treffer. 3-4

Aan de andere kant probeerde aanvaller Luuk Bood doelman Luke van Amstel met een lobje te verrassen. Zijn doelpoging ging naast. Toch had Westfriezen nog een mogelijkheid voor 4-4. Maar de doelman van FC Medemblik tikte de bal hoekschop. Tegen het einde van de wedstrijd in de 89e minuut was het Niels koster die aan alle dromen van Westfriezen een einde maakte 3-5.

Een vermakelijke wedstrijd voor het publiek en zeker voor de velen meegereisde supporters van FC Medemblik die schijnbaar in de meerderheid waren. Pieter Koopman de topscoorder van Westfriezen en overgekomen van Zwaluwen´30. Was vrijwel onzichtbaar.