‘Er zat niet veel meer in’ zegt Beau Wagemaker over de afgelopen marathon in Groningen

HOOGKARSPEL – PGM Bakker was met het voltallig team aan de start. Ook Esmée mocht meedoen i.v.m. dat een aantal rijdsters uit de belofte divisie werden uitgenodigd om deel te nemen. Het was een zogenoemde ‘doorstroom’ wedstrijd. Er stond een groot peloton aan de start.

Team AH/Zaanlander was ook weer met een  voltallig team aanwezig, dus er werd een zware koers verwacht en dat werd het ook. Na enkele rondes ontstond er al een grote kopgroep die bijna een halve ronde hadden gepakt en zij waren heel lang vooruit. Beau en Loesanne zaten daar bij, alleen Irene en Marijke niet en zij brachten een groot deel van het peloton naar de kopgroep waarna later ieder weer was aangesloten op een aantal rijdsters na die het hoge tempo niet bij konden houden.

Het bleef hard gaan met verschillende kopgroepen, op het laatst was er een groepje van 4 vooruit. Beau reageerde daarop met Irene achter zich. “Het kostte veel om bij de kopgroep te komen. Eenmaal aangesloten zat er niet veel meer in,” vertelt Beau Wagemaker. Irene nam een aantal keer hard over en tot slot reed ze in haar eentje weg. In de kopgroep van 4 daarachter werd niet goed samengewerkt waardoor het erg hollen en stilstaan was. Op het laatst kon Beau een versnelling niet meer mee na net een kopbeurt te hebben gedaan en moest ze helaas lossen. Ruim een ronde voor het einde werd ze helaas ingehaald door het peloton en finishte ze als 36e.

Loesanne reed eel nog een goeie sprint en pakte de 9e plek. Eline finishte ook in de punten op plek 19. Esmée reed de wedstrijd knap uit op plek 24. Luna werd 41e en had Beau in de kopgroep nog even geholpen.

Op Nieuwjaarsdag staat het NK in Leeuwarden op het programma en starten de dames om 15:45.