Irene Schouten wint ook 9e ronde voor de Daikin Marathon Cup, maar er Schouten is niet blij, ‘val eens aan’

HOOGKARSPEL – De negende ronde voor de Daikin Marathon Cup werd afgelopen zaterdagavond verreden in Groningen en zoals zo vaak, met Irene Schouten aan de start dan weet je al bij voorbaat dat zij voor de overwinning gaat en dan ook vaak de overwinning grijpt. Zo ook dus afgelopen zaterdagavond waar zij met grote overmacht de zege wist te pakken. Maar of Jillert Anema, de coach van Albert Heijn Zaanlander ook blij was is nog maar de vraag, binnen de ploeg liep het niet soepeltjes wat de samenwerking betrof.

Direct na afloop ging Irene in conclaaf met Arianna Pruisscher, de nummer drie van de zaterdagavond achter Esther Kiel. Waar het precies overging kon niet worden verstaan omdat een passerende dweilmachine haar stem overstemde. Maar gezien de reactie van Pruisscher waren het geen vriendelijke woorden.

Volgens schaatsen.nl ligt het zeer vooral bij de ploegen die een graantje uit de ruif willen meepikken maar het vertikken om ook kopwerk te doen, wel gaf Irene complimenten aan de ploeg van Bouwbedrijf De Vries en Van Ramshorst Renault omdat die volgens Schouten hun eigen plan trekken en zeker Van Ramshorst die waar kunnen meerijden en ook aanvallen.

Op acht ronden voor het einde had Irene er genoeg van en sprong weg uit het peloton om daarna met een ruime voorsprong de zege te pakken.