Share

Energieleverancier Welkom Energie stopt

WEST-FRIESLAND – Het contract van 90.000 klanten van energieleverancier Welkom Energie wordt beëindigd. Welkom Energie is door de hoge energieprijzen in de financiële problemen gekomen en heeft de toezichthouder ACM gevraagd haar leveringsvergunning in te trekken. Vereniging Eigen Huis ontvangt veel verontruste telefoontjes van klanten.

De 90.000 klanten van Welkom Energie worden per 1 november overgenomen door Eneco. Voor klanten geldt tot 1 december 2021 een overgangsperiode waarin zijn hun contract bij Eneco niet kunnen stoppen of opzeggen. Daarna kunnen klanten weer overstappen naar een andere leverancier. De levering van gas- en elektriciteit is daarmee gegarandeerd. Wel krijgen de klanten te maken met nieuwe tarieven voor elektriciteit en gas die waarschijnlijk flink hoger gaan uitpakken. Er is dus sprake van leveringszekerheid, maar niet van tariefzekerheid.

Of klanten die nog geld tegoed hebben van Welkom Energie dat terug krijgen is nog onbekend. Klanten die bijvoorbeeld een hoog termijnbedrag vooruit hebben betaald of nog een welkomstbonus of cashback tegoed hebben, zullen dit geld mogelijk niet ontvangen, aldus de ACM.

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl