Eerste kratje Opperdoezer Ronde feestelijk uitgereikt

OPPERDOES – Afgelopen donderdag 20 april werd het eerste kratje Opperdoezer Ronde aangeboden aan Concept Factory door de telersvereniging Opperdoezer Ronde. Deze vroege oogst is een bijzonder gebaar van de telers voor het 15-jarige jubileumfeest van het groeimarketingbureau.

Foto: Opperdoezer Ronde

Het is geen toeval dat de eerste Opperdoezer Ronde van het seizoen bij Concept Factory terecht zijn gekomen. Concept Factory is een marketing- en communicatiebureau actief in de tuinbouwsector. Het bureau ondersteunt de telersvereniging van de Opperdoezer Ronde al ruim drie jaar en bewaakt de merkidentiteit en het imago. “Aandacht voor pure, Nederlands seizoensproducten en ambacht is een groeiende trigger tot aankoop. De oer-Hollandse Opperdoezer Ronde sluit met zijn ambachtelijke karakter naadloos aan op deze gedachte”, aldus Marion Klaver van Concept Factory. “Het is een verrijking met waardige seizoensbeleving binnen de versafdeling en op tafel is het met Opperdoezer Ronde altijd een groot feest. Tijdens ons jubileum was het voor ons en onze feestgangers daarom extra speciaal om als eerste dit jaar de Opperdoezer Ronde te eten.

Oer-Nederlands seizoensproduct

De Opperdoezer Ronde is een oer-Nederlands product. In het dorpje Opperdoes worden deze smakelijke en karakteristieke piepers sinds 1865 geteeld en gerooid. Vanwege de kwetsbare schil vindt het rooien vandaag de dag nog steeds veelal op ambachtelijke wijze plaats; met de hand. Daarnaast is het een echt seizoensproduct. Het seizoen van de Opperdoezer Ronde van de koude grond loopt – afhankelijk van de weersomstandigheden – vanaf eind mei tot en met oktober. Echter zijn er al eerder Opperdoezer Ronde uit de kas verkrijgbaar, zoals de aardappels die speciaal voor het jubileum van Concept Factory zijn gerooid.