Een middagje winkelen in Middenwaard gaat een duur middagje worden, parkeerkosten gaan fors omhoog

HEERHUGOWAARD – Veel inwoners van de gemeente Medemblik gaan gezellig even shoppen in Middenwaard, het grote winkelcentrum in Heerhugowaard. De aantrekkingskracht van het winkelcentrum is al jaren groot in de wijde omgeving van Heerhugowaard. Maar daar gaat nu waarschijnlijk verandering in komen nu het college plannen heeft om de parkeertarieven te verzesvoudigen.

Het eerste uur hoef je nog niets te betalen maar daarna loopt de meter flink op met 2.20 euro per uur, wel met een maximum van 12 euro. Het NHD schrijft: “„Ik heb er over gelezen”, zegt bezoeker Myrthe, die samen met dochter Luna een winkelkar het parkeerterrein op rolt. „En ik vind het nogal wat, van maximaal twee naar straks twaalf euro. Ik schrik ervan. Als het doorgaat, kom ik hier niet meer zo vaak. Dan ga ik liever naar het overdekte Winkelcentrum Broekerveiling in Broek op Langedijk. Of naar de winkels aan het Raadhuisplein, waar je nog wel gratis kunt parkeren.”

Veel ondernemers noemen de verhoging absurd, zo jaag je iedereen weg is een veel gehoorde klacht. En veel bezoekers wrijven zich ook achter de oren over de aankondigde verhoging. Velen vinden een kleine verhoging zeg tot maximaal 6 euro geen probleem, maar 12 euro is teveel .