Echtpaar redt hond uit auto Vooroever Wervershoof

WERVERSHOOF – Een ouder echtpaar heeft rond de middag een hond uit een auto die geparkeerd stond op het Vooroever in Wervershoof weten te halen.. Ondanks dat er een raampje van de auto een klein stukje open stond was het toch heet in de auto.  De man bedacht zich geen moment en voelde eerst aan de portieren of deze toevallig niet op slot waren.

Gelukkig voor de hond én de eigenaar van de auto was de passagiersportier niet op slot en kon de man de hond, een labradoedel, uit de auto halen. De hond werd direct gekoeld en kreeg water te drinken.  Niet veel later kwam de eigenaresse,  een vrouw uit Andijk, van de auto aanlopen en was toen ze zag wat er aan de hand was erg geschrokken. Was de portier op slot geweest dan had de man de politie gebeld die dan 1 van de ramen van de auto had ingeslagen. Enkel de politie mag dit doen.

Strafbaar

Het achterlaten van een hond in een auto kan strafbaar zijn, met een boete vanaf 360 euro. Maar is er letsel dan kan iemand, afhankelijk van de specifieke omstandigheden, gedagvaard worden. Als dat gebeurt kan zelfs een gevangenisstraf worden geëist. De eigenaresse van de hond is direct met haar labradoedel naar de dierenarts gereden voor controle.

Wat te doen bij een oververhitte hond in een auto

Een oververhitte hond moet zo snel mogelijk naar de dierenarts. In de tussentijd kun je proberen om de hond zo veel mogelijk af te laten koelen. Leg de hond in de schaduw en koel hem af met lauw (niet ijskoud) water. Laat de hond wennen aan het water en begin met afkoelen van de voetzolen en buik. Gooi niet zomaar een emmer met water over de hond, want dit kan leiden tot een hartstilstand.