Duik in het verleden van de nieuwbouwwijk van Hoogkarspel

HOOGKARSPEL – Terwijl in Reigersborg hard wordt gebouwd aan de toekomstige woonwijk, stuiten archeologen op bijzondere schatten uit het verre verleden – de bronstijd. Uit onderzoek blijkt dat het materiaal zo uniek is dat het een eigen naam krijgt: de Hoogkarspelcultuur.
Schrijfwedstrijd en activiteiten voor jeugd
Ben jij tussen de 8 en 12 jaar oud? Dan daagt de Bibliotheek jou uit om mee te schrijven aan het verhaal van de ‘Bronstijdbuurt’ (nieuwbouwwijk Reigersborg). Doe eerst mee aan activiteiten in de Bibliotheek Hoogkarspel om inspiratie op te doen en informatie te verzamelen voor je verhaal:

  • 16 feb:  Ontmoet Linda Dielemans, schrijfster van Brons
  • 21 & 23 feb: Klei je eigen bronstijdpot met Archeologie West-Friesland
  • 1, 8 & 15 feb: DigiLAB: zet de scherven van een pot digitaal in elkaar voor de 3D-printer

Is je verhaal af? Stuur het vóór 6 maart op naar onze programmamaker Lisa Croese: lcroese@westfriesebibliotheken.nl
Schrijfster Linda Dielemans kiest één van de ingezonden verhalen als hoofdstuk van een luisterboek, waarin je een reis door de tijd maakt en door deze nieuwbouwwijk.
Lezingenprogramma voor volwassenen
Ook voor (groot)ouders is het leuk om meer te weten te komen over je eigen woonomgeving door je te verdiepen in het verleden ervan. Daarom bieden we een avondprogramma met lezingen van onderzoekster Maaike Honhorst en archeoloog Wouter Roessingh: zij vertellen over de ontdekkingen die zo uniek zijn dat we spreken van de Hoogkarspelcultuur. Aansluitend op de lezingen opent Nico Bregman van Stichting Historisch Hoogkarspel-Westwoud een tentoonstelling die tot de zomer te zien zal zijn in de Bibliotheek/Het Streekpunt. Dit programma vindt plaats op 17 februari vanaf 19:30 uur in de Bibliotheek Hoogkarspel.
Meld je aan voor gratis deelname
Deelname aan zowel de jeugdactiviteiten als de lezingen is gratis, ook als je niet lid bent van de Bibliotheek, met dank aan het Fonds voor Cultuurparticipatie.
Kijk voor meer informatie en aanmelding op: westfriesebibliotheken.nl/bronstijd