Drinkwaterbedrijven willen particulieren die veel drinkwater gebruiken extra laten betalen

MEDEMBLIK – De drinkwaterbedrijven in Nederland denken er serieus over na om net zoals in België twee verschillende tarieven voor ons drinkwater te gaan invoeren. Naast een basistarief dat is gebaseerd op het gemiddelde verbruik van een gezin moet er een tweede tarief komen voor particulieren die extra veel drinkwater gebruiken. Dit tarief moet dan fors hoger worden dan het basistarief..

Nederland is in Europa vrijwel het goedkoopst met drinkwater en ook de kwaliteit van ons drinkwater ligt op een gemiddeld hoger niveau dan in vele andere landen in Europa. Maar de drinkwaterbedrijven willen het verspillen van drinkwater aan banden gaan leggen. Veel gezinnen hebben tegenwoordig een zwembad in de tuin, sommigen bevatten enkele honderden liters drinkwater, maar er zijn meer en meer zwembaden met duizend tot enkele duizenden liters drinkwater.

Maar ook dagelijks of vele malen per week de tuin besproeien met drinkwater is de drinkwaterbedrijven een doorn in het oog en willen flink duurder gaan maken.

Hier willen de drinkwaterbedrijven paal en perk aan gaan stellen, zeker in periodes van droogte zoals ook deze zomer weer het geval is moet men zuinig aan met drinkwater doen en niet onnodig verspillen.