Dood speler ALC komt keihard aan bij de voetbalploeg uit Abbekerk

ABBEKERK – De bij een tragisch ongeval in Gorssel omgekomen Laurens Jurgens(41) uit Medemblik speelde bij de veteranen van ALC uit Abbekerk. Niet alleen Laurens Jurgens speelde bij ALC ook zijn zoontje is jeugdlid bij de club.

In een reactie laat voorzitter Sjaak Ros weten dat de hele club Valentijn en de rest van de familie heel veel sterkte wensen.

Afgelopen woensdag reed Laurens Jurgens op zijn step over een slecht verlichte weg in het Gelderse Gorssel, gemeente Lochem, toen een 35-jarige bestuurster van een auto hem aanreed. Ondanks langdurige reanimatiepogingen, waarbij ook de hulp van een met de traumahelikopter ingevlogen trauma-arts werd ingeroepen, mochten de reanimatiepogingen niet helpen en overleed de Medemblikker ter plaatse.

De vrouw werd aangehouden omdat zij bij een blaasproef ruim 590 Ugl blies, maar liefst 270 Ugl boven het limiet van 220 Ugl. Op het politiebureau is door een arts een bloedproef afgenomen waarna de vrouw, samen met een proces verbaal, weer naar huis mocht vertrekken.

Op een later tijdstip zal zij zich bij de rechter moeten verantwoorden voor haar domme actie.